Регистрация Войти
Новый одесский форум ОдессаМАМА.net Перейти

Личная страница пользователя: dog.technical [В избранное] [Скопировать адрес] [В закладки] [RSS]

Блог

Як правильно дресирувати собаку ввдома?

Читали блог: 123 Создано: 2023-1-26 20:51 |Личные категории:Дресирування собак| собака, пес

Як правильно дресирувати собаку вдома?

Дресируванню має передувати виховання. Це навчання правилам поведінки в повсякденному житті, елементарної культури та дисципліни (справляти потреби на вулиці, не гризти речі, спокійно йти на повідку, не канючити). Процес виховання більш трудомісткий і тривалий, ніж дресирування.

Дрессировка и воспитание хаски

Дресирування полягає в навчанні виконанню команд, причому розрізняють:

  • базове дресирування, курс слухняності, який необхідний собакам будь-якої породи, навчання загальним командам, які потрібні для повсякденної комунікації, прогулянок;
  • спеціальне, за професійним принципом, службових, мисливських собак різних порід навчають за різними програмами. Даний етап дресирування не є обов'язковим

Ряд загальних принципів дресирування.

  1. Дресирування повинне бути систематичним, необхідні регулярні тренування не рідше 3 разів на тиждень.
  2. Важлива послідовність, поступове просування від простого до складного. Так, тренування починаються на знайомій території, продовжуються на вулиці, потім навички закріплюються в більш складній обстановці, близькій до екстремальної. Коли навчають собаку тривалий час зберігати зазначене положення, починають виховувати витримку з кількох секунд і доводять до півгодини.
  3. Необхідний індивідуальний підхід, заснований на знанні особливостей характеру вихованця. Для когось кращим заохоченням буде гра, для когось – улюблені ласощі. Хтось потребує строгості, жорсткого (але не жорстокого) поводження, а хтось панікує, відчувши в голосі господаря загрозливі нотки, але чудово реагує на ласку.
  4. Обов'язково враховувати вікові особливості. Так, цуценя зарано вчити команді «фас», поки воно не зміцніло, не досягло хоча б 10-місячного віку. А ось аппортировку цуценята освоюють з легкістю, але при дресируванні дорослого собаки з навчанням цієї команди часто виникають труднощі.
  5. Господар повинен проявляти твердість, силу, обов'язково добиватися виконання вимоги, команди, яку дав. Але прояви агресії, фізичні покарання, що заподіюють сильного болю, неприпустимі.
  6. Під час заняття потрібно робити невеликі перерви на відпочинок, дозволяти вихованцеві побігати, грати з ним.
  7. Правильну поведінку, виконання команд потрібно заохочувати.
  8. Система голосових команд і жестів повинна залишатися незмінною протягом всього навчання, це потрібно враховувати, якщо собаку планують привчити до нестандартних сигналів.

Основою успішного дресирування є контакт дресирувальника та собаки, повна довіра тварини до людини. Обов'язковий позитивний настрій, доброзичливе ставлення господаря (дресирувальника), краще, якщо заохочення переважають над покараннями. Тривалість тренування визначається виходячи з віку вихованця, здатності концентруватися, собаці повинно бути цікаво. Починати краще з нетривалих тренувань, поступово збільшувати час занять, але вони не повинні ставати нудними та втомлювати.


Прошел мимо

Отстой

Благодарю

Жму руку

Я в шоке!

Комментарий (0 Ответы)

facelist

Вы должны авторизироваться, чтобы оставлять комментарии Войти | Регистрация

Теги|Черный список|Архив|Версия для КПК|OdessaMama.net

GMT+3, 2024-5-19 06:45 , Processed in 0.028013 second(s), 17 queries .

Created by Net-Tuning.com

© 2012-2015 All rights reserved.

Вернуться к началу